Possible IE dvd defect?

Discussion of INLAND EMPIRE

Moderators: Annie, BookhouseBoyBob, Ross, Jerry Horne, Brad D

RBinPerson
Posts: 6
Joined: Tue Apr 03, 2007 1:25 pm

Possible IE dvd defect?

Postby RBinPerson » Fri Sep 07, 2007 2:47 pm

Hi--
My Disk 1 of IE has defects. At least five places during the movie, the disk stops playing as if there was a scratch or something on the disk. I have to push the "Step" button on my remote to advance the movie to the next frame, and then press "Play"--and then the movie keeps playing as normal. This occurs five times throughout the film! I've written to Asymmetrical Studios in Hollywood to tell them about it but have received no reply. The problem is that I can't return the DVD. I bought it in L.A. when I was there at Lynch's Barnes & Noble signing. I live in Chicago and brought the signed DVD home with me... but now don't have a receipt. And besides, it's a signed copy!

When I look closely at the disk, I see nothing wrong.

Anyone else have this problem? Anyone know of a different address to write to so that I can ask for a disk swap?

--RB
User avatar
twin-b
Posts: 97
Joined: Wed Aug 22, 2007 8:28 pm

Re: Possible IE dvd defect?

Postby twin-b » Fri Sep 07, 2007 4:38 pm

RBinPerson wrote:Hi--
My Disk 1 of IE has defects. At least five places during the movie, the disk stops playing as if there was a scratch or something on the disk. I have to push the "Step" button on my remote to advance the movie to the next frame, and then press "Play"--and then the movie keeps playing as normal. This occurs five times throughout the film! I've written to Asymmetrical Studios in Hollywood to tell them about it but have received no reply. The problem is that I can't return the DVD. I bought it in L.A. when I was there at Lynch's Barnes & Noble signing. I live in Chicago and brought the signed DVD home with me... but now don't have a receipt. And besides, it's a signed copy!

When I look closely at the disk, I see nothing wrong.

Anyone else have this problem? Anyone know of a different address to write to so that I can ask for a disk swap?

--RB

Check the amazon.com forum on the inland empire page. Several people had this or similar problem. I think they had same problem with multiple copies. Must be a incompatibility with the DVD player?
User avatar
Parkamarka
Posts: 11
Joined: Fri Apr 06, 2007 8:23 pm
Location: Manchester

Postby Parkamarka » Sun Sep 09, 2007 6:47 am

Disc 1 on my Region 2 box has a similar issue. It plays fine in my main DVD player (which is rather expensive), but I haven't got it to run correctly on anything else (eg. Playstation, Mac, cheaper DVD players). Strangely, the problems are different in every case - the PS2 won't recognise the disc, the cheaper player freezes on the menu, and the Mac just makes an ungodly noise when spinning the disc.

I exchanged it for another copy but had the same issue - neither disc were scratched or damaged. Could it be due to the size of the feature on the disc or something? Sound unlikely, but... :?
biotron
Posts: 44
Joined: Sat May 05, 2007 7:51 am

Postby biotron » Sun Sep 09, 2007 7:34 am

yep, same here - can't get it to play in the laptop (R2, disc 1)
Robin Davies
Posts: 52
Joined: Sun May 06, 2007 7:52 am
Location: England

Postby Robin Davies » Sun Sep 09, 2007 11:35 am

I've had minor problems with my Region 1. The picture freezes for a few seconds in two places during More Things That Happened. It only does it on one of my DVD players though so I couldn't be bothered to return it. I've had no problems with the Region 2 release.
User avatar
silenttwn
Posts: 89
Joined: Tue Apr 17, 2007 9:52 pm

Postby silenttwn » Sun Sep 09, 2007 7:35 pm

Robin Davies wrote:I've had minor problems with my Region 1. The picture freezes for a few seconds in two places during More Things That Happened. It only does it on one of my DVD players though so I couldn't be bothered to return it. I've had no problems with the Region 2 release.


This problem in particular sounds like a layer skip. Are you familiar with layer skips at all?
Robin Davies
Posts: 52
Joined: Sun May 06, 2007 7:52 am
Location: England

Postby Robin Davies » Mon Sep 10, 2007 11:20 am

Do you mean a pause where the DVD is supposed to change layers? It seems odd to have two so close together. One occurs during the snowfall sequence and the other occurs during the scene of the prostitutes arguing on the street.
RBinPerson
Posts: 6
Joined: Tue Apr 03, 2007 1:25 pm

Postby RBinPerson » Wed Sep 19, 2007 3:03 pm

It's obviously a mastering problem, as the disks apparently don't work properly on SOME Dvd players.

Who do we write? I've written to Asymmetrical/Absurda and haven't got a reply (3 weeks). Anyone have the Rhino address?

RB
User avatar
Asterisk
Posts: 71
Joined: Mon Feb 19, 2007 2:18 am
Location: The southeast of England
Contact:

Postby Asterisk » Fri Sep 21, 2007 4:00 am

My R2 disc plays fine. Not tried the R1 one yet, so I better do so soon, I guess.
User avatar
Diane
Posts: 88
Joined: Wed Oct 24, 2007 1:09 pm

Postby Diane » Thu Oct 25, 2007 10:04 am

I had that issue. It would play on my dvd-rom on the laptop, but not on my DVD player. When I exchanged it for another one, I had the same issue. So, I bought another DVD player, and it worked fine on the new one. As an added bonus, I was able to convert the new player to a region free player, and bought the UK 2-disc edition of Lost Highway.
User avatar
Sugardrugged Fairy
Posts: 62
Joined: Tue Oct 30, 2007 4:04 am
Location: In the sea. Two inches below the surface.
Contact:

Postby Sugardrugged Fairy » Tue Oct 30, 2007 4:21 am

Same problem with R1 here. It freezes almost every 5 minutes. I tried it on 2 different dvd-roms.
venusdm
Posts: 9
Joined: Sun Nov 09, 2008 12:35 am

Re: Possible IE dvd defect?

Postby venusdm » Thu Dec 11, 2008 10:02 pm

Mine in also incompatible with my DVD. So is my Dynamic 01. It gets stuck loading the menu. It works fine on my PC, however. Still, it's annoying.
applesnoranges
Posts: 263
Joined: Sat Jan 05, 2008 2:03 am
Location: California

Re: Possible IE dvd defect?

Postby applesnoranges » Fri Jan 02, 2009 9:26 pm

Mine is buggy. Sometimes it's this problem but an even bigger problem is that it won't start normally from the menu. It plays the FBI warning OK and then goes dead and I have to turn the player completely off then on again. Usually after no more than 6 tries it will come to a generic DVD screen from which I can push the menu button and then get it to play. So ... I gave up after a while and played it on a computer. It plays OK on my Mac with the VLC player. I have the same problem with Lynch One. It's just a funky thing.

Return to “INLAND EMPIRE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests